Elmätaren versus Sugarman

voodoo

Denna bild finns här bara som en avslutning på förra inlägget, den om alla svåra val. Som bara tar tid och sällan leder till någon livsavgörande förändring.

Elavtalet har jag försökt nagelfara. Försökt jämföra. Alltid med ett visst mått av ångest och ett stort mått av mindervärdighetskänslor. För att jag inte vet bättre. Men hur jag än försöker, handlar alltihop om så försvinnade små marginaler i prissättningen, att jag bara blir

1: trött (på listorna, sen på mig själv)

2: förbannad

3: utled.

Det byggs onekligen upp en hel del frustrationer som ganska så omgående byter skepnad och blir till aggressioner. Då funkar det väldigt bra med lite enkel vardagsvoodoo. Bilden som illustrerar hittade jag i en av mina urklippsböcker, inklistrade ansamlingar av sånt som förgyller livet.

Elmätardockan kan inte vara så svårt att tillverka. Lite tyg, en gammal kökshandduk, kanske. Lite tråd, och sen behöver man väl bara lite, eller många, nålar.

Ett enkelt och smart sätt att bibehålla sin själsliga balans.

Varför skriver jag överhuvud taget om detta? När dagen började ack så mycket bättre, trots att det var en vanlig, visserligen solig men ändock kall måndag.

Searching for Sugarman fick sin välförtjänta Oscar, kan en vecka börja roligare än så? Grattis till dig, Malik Bendjelloul, det var du värt!

Jag har hållit tummarna för dig jättelänge nu, dom är alldeles krokiga vid detta laget. Jag ville verkligen, att du skulle kamma hem detta pris. Även om jag inte var lika begiven på din framgång som vännen som höll sig uppe hela natten med kaffe och bergfast övertygelse.

Sixto Rodriguez är en man att beundra och idolisera. Fler som han skulle göra världen till en bättre plats, skulle göra tron på människan lite mera trovärdig.

Jag vet ingen, som inte kände så, efter att ha sett filmen. Filmen är som en skimrande guldpeng bland bleck och plåt.

Så bara på pin kiv ska jag sätta upp en bild på Sugarman på elmätaren. Bara för att påminna mig själv om, vad som verkligen betyder något. I USA i natt gjordes ett val som nog ingen tvivlar på, att det var helt rätt.

179599_510718292303346_1818590902_n rod-for-pope

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s